De eerste verse asperges van 2010

Laatst las ik op het internet bij Dagblad van het Noorden dat onze vaste aspergeleverancier: Doornbosch uit Borgercompagnie al weer de eerste oogst binnen had. Dit kunnen ze doen middels verwarmde aspergebedden (lees het artikel door op Dagblad van het Noorden te klikken).

Monique had vandaag het plan gevat om mij te verrassen met een heerlijk maaltje verse asperges. Ze is samen met Maud op de fiets een rondje om het Borgerswold gegaan om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen.

Het resultaat stond om 6 uur op tafel: de meest basis van asperges, maar ook voor Maud wellicht goed eetbaar: Asperges, krieltjes, ham, ei en een stukje vlees. Dit begeleid met een flesje wijn.

Van een proefdoos van de Gall & Gall hadden we nog een Elzasser Pinot Gris van Jean-Baptiste Adam 2009 over en heerlijk koel.  Deze wijn blijkt helemaal niet onaardig bij de asperges te passen. Een zuurtje, een zoetje boterig en best wel lente-achtig! Jammer dat de wijn best wel behoorlijk qua prijs is, maar bij een goede maaltijd is dat nu ook al weer niet een halszaak.

Maud had als eerste een asperge te pakken. We hadden er één ik kleine stukjes gesneden die er in rap tempo en met zichtbaar smaak in gingen. Dit begeleid met de aardappel en vlees kon haar goedkeuring wel wegdragen. Het ei kon beter in zijn dop blijven (wellicht resultaat van ons bezoek aan de kinderboerderij?).

Aan het einde van de maaltijd heb ik haar een hele asperge gegeven, waar ze behoorlijk raad mee wist. Op ging deze niet, aangezien de buik nog ruimte moest houden voor het toetje, maar 3/4 was reeds verdwenen! Zie hiervoor ook de link naar de video, onderaan de pagina.

Als het een goed seizoen wordt voor de asperges (en dus betaalbaar) zullen we met grote regelmaat even een maaltje halen voor een heerlijke maaltijd.

Geef een reactie