Yoghurt-muntdip
Voor de dip gebruik je magere kwark omdat dit vaak in de ijskast staat, Griekse yoghurt is ook een goede optie. Met betrekking tot de munt: gebruik de stengel waar geen blaadjes meer aanzitten niet voor de dip. Gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor de dip en voeg niet te veel hiervan toe, het is bedoeld om de dip een net wat zachtere smaak te geven. Tenslotte: begin met een klein beetje citroensap, roer het door de dip en voeg dan eventueel nog wat toe om de dip wat zuurder te maken. Op de foto zie je naanbrood om mee te dippen maar allerlei soorten brood of rauwe groenten zijn mogelijk om erbij te eten.
Recept afdrukkenIngrediënten
- 3 eetlepel magere kwark
- 3-4 takjes munt
- citroensap
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de munt fijn en meng met de kwark/yoghurt, een scheutje olijfolie en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de dip apart in een kommetje. Scheur eventueel voor de opmaak nog wat kleine stukjes van een extra muntblaadje af en strooi met wat peper over de dip.