Deze bloemkool-amuse met pancetta is eenvoudig te maken. Door de mousse en het brood uit te steken ziet het er leuk uit en de smaak is erg lekker. Met onderstaande ingrediënten zijn ongeveer 10 bloemkool amuses te maken, beetje afhankelijk hoe groot je de rondjes uitsteekt. Let erop dat je wel op tijd begint met de voorbereiding, aangezien de bloemkool-mouse tijd nodig heeft om op te stijven.
Bloemkoolmousse met Pancetta
Ingrediënten
- 200 gram bloemkool in roosjes
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel zure room
- 6 sneetjes meergranenbrood
- 3 blaadjes gelatine
- 50 mililiter groentebouillon
- 20 plakjes bieslook
- paprikapoeder
- cayennepoeder
- peper
- zout
Instructies
Een dag vooraf
- Kook de (gesneden) bloemkool in gezouten water. Giet het water af als de bloemkool gaar is. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze vervolgens goed uit.
- Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes in de pan en roer het geheel door tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.
- Snijd de bieslook fijn en mix deze met de bloemkool en de zure room. Pureer het met een staafmixer (of in een keukenmachine) en voeg daarna de bouillon toe en roer goed door. Breng de bloemkoolmouse daarna op smaak met cayennepoeder, paprikapoeder en zout naar smaak.
- Bedek een grote ovenschaal met vershoudfolie en zorg ervoor dat het folie over de rand steekt. Dit maak het uitnemen van de opgestijfde bloemkoolmouse wat makkelijker. Giet de bloemkoolmouse in de ovenschaal tot het een hoogte heeft van ongeveer 1,5 – 2 centimeter. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat het opstijven totdat je het wilt gebruiken.
Op de dag zelf
- Rooster het brood en steek met een mooi formaat kookring (of een glaasje) 10 rondjes uit het brood. Haal de bloemkoolmouse uit de ovenschaal en steek met dezelfde kookring 10 rondjes uit de bloemkoolmouse. Leg de bloemkoolrondjes op een rondje brood en leg er een roosje pancetta op. Om het af te maken kun je een stukje bieslook of peterselie op de bloemkool amuse leggen.