Vroeger werd er slechts bij hele speciale gelegenheden de kaasfondue pan uit de kast gehaald. Dat is best jammer, want dan heb je niet de mogelijkheid om wat te experimenteren met verschillende combinaties.
Ik mag mij gelukkig prijzen met een gezin waar een mooie kaasfondue zeer welkom is als een mooie weekeind-maaltijd.
Dit keer heb ik gezocht op internet naar een leuk recept met kazen die ik nog niet als combinatie kende. Bij Francesca Kookt trof ik onderstaand recept aan.
Francesca's kaasfondue
Recept afdrukkenIngrediënten
- 250 gram Comté geraspt
- 250 gram Cantal geraspt
- 250 gram Maasdam geraspt
- 300 ml volle melk alcoholvrije versie
- 300 ml droge witte wijn alcoholische versie
- citroensap alcoholische versie
- 1 teen knoflook
- zwarte peper
- nootmuskaat
Notities
Tip: laat je adviseren door je kaasspecialist, daar komen de mooiste combinaties uit. Maar ik heb voor jullie ook een aantal andere combinaties op een rijtje gezet:
- 250gr gruyere, 250gr emmenthaler, 250gr appenzeller met witte wijn en kirsch
- 400gr gruyère en 350gr emmenthaler met witte wijn en kirsch
- 600gr cheddar en 150gr gruyère met bier en mosterd
- 350gr comté, 350gr gruyère en 50gr blauwschimmelkaas met room en cognac
- 400gr Hollandse belegen boerenkaas, 350gr Hollandse gatenkaas (bijvoorbeeld Tynjetaler) met melk en lente ui