Gevulde mini pompoen

Onlangs zag ik bij Harry (De Gezonde Apotheker) mini pompoenen en daar wilde ik wel een leuk gerecht mee maken. Op het internet gezocht naar een fraai bijpassend recept. Deze trof ik aan op Pure Feeling.

Met wat simpele ingrediënten maak je een bijzonder smakelijk voorgerecht.

Gevulde mini pompoen

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang voorgerecht
Keuken Frans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 mini pompoen
  • 150 gram paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 2 takjes tijm
  • 1 el crème fraîche
  • zachte geitenkaas
  • walnoten
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Snijd een kapje van de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel, zet je pompoen in een ovenschaal in de oven op een temperatuur van 140 graden ongeveer voor 30 minuten.Let goed op het kapje. Deze er 10 minuten later in de oven erbij doen, want deze verbrand snel.
  • Snijd je paddestoelen en sjalotjes en bak deze in een koekenpan samen met de tijm, zout en peper in een beetje olijfolie.
  • Voeg als de paddenstoeltjes bijna gaar zijn de crè­me fraî­che hier door heen.
  • Hak de walnoten fijn en rooster deze even kort in een koekenpan.
  • Voeg je paddestoelen samen met de walnoten en vul de pompoen.
  • Brokkel er een klein beetje zachte geitenkaas overheen en zet de pompoen voor nog 10 minuten in de oven tot dat de kaas een beetje gesmolten is.
  • Haal de pompoen uit de oven en zet het kapje weer op de pompoen. Zo is het een verassing als je gasten het kapje verwijderen.

Geef een reactie