Goed gevulde paddestoelensoep
De paddestoelen waren weer in de aanbieding; dus een goede aanleiding om een grote pan paddestoelensoep te maken.
Recept afdrukken
Uitrusting
- grote (soep)pan
Ingrediënten
- 2 liter bouillon
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram champignons
- 150 gram oesterzwammen
- 100 gram shiitakes
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 lente-uitjes
- peper en zout naar smaak
- 1 handje tijm voor garnering
Instructies
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en kastanjechampignons klein (in plakjes). Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken. Doe hier na een minuut of 5 ook de edelzwammen en shiitakes bij.
- Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper. Serveer in een mooie kom en garneer met wat tijm en lenteuitjes. Eet smakelijk!