Hachee stoofvlees

Tijdens het boodschappen doen trof ik bij slagerij Westerman weer stoofvlees van de Schotse Hooglander aan. Na aanschaf van een kilootje vlees thuis maar eens op zoek gegaan naar een mooi recept voor hachee; het is immers duidelijk herfst! Ook nu kom ik weer uit op de site ‘Uit Paulines Keuken‘. Blijkbaar hebben we een soortgelijk idee over smakelijk eten.

Na de voorgestelde stooftijd hebben we het vlees op een andere dag weer opgewarmd en de andere gerechten gemaakt: rode kool met pruimenjam en port, appelmoes en aardappelen. Wat een voortreffelijke combinatie is dit met elkaar!

Hachee stoofvlees


Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram riblappen
  • 300 gr uien
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml bouillon
  • 2 laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 dl azijn
  • bruine suiker
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij het vlees in blokjes en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
  • Snij de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.
  • Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
  • Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagels toe en laat de saus ongeveer 3 minuten inkoken.
  • Voeg vervolgens het vlees en de azijn toe en laat het geheel ongeveer 2 uur stoven op een laag vuurtje.
  • Breng de hachee eventueel nog wat op smaak met bruine suiker en peper en zout.

Notities

Serveer het traditioneel met gekookte aardappelen en rode kool.

 

Geef een reactie