Kaasfondue Suprieur
Voor een heerlijke kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Alle soorten zijn geschikt, als ze maar geraspt of in hele kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smeltgedrag en zijn eigen unieke smaak. Zo zorgt Emmentaler voor de bekende draden die je uit een kaasfondue kan trekken, een blauwe kaas zoals gorgonzola kan juist een lekker pittige bite geven. Naast kaas kun je vaak ook met mosterd en drank, zoals witte wijn, jenever of port een lekker smaaktwist aan het geheel geven.Op deze website hebben we diverse voorbeelden verzameld.
Recept afdrukkenIngrediënten
- 200 gr. Zwitserse Gruyère
- 200 gr. Tynjetaler
- 100 gr, Etivaz
- 190 ml. Merzling-Johanniter
Instructies
- Breng in een gewone pan of steelpannetje op het vuur de wijn aan de kook. Verwarm ondertussen de caquelon (de fonduepan) voor op een niet te warme brander.
- Doe met kleine handjes vol de geraspte kaas in de verwarmde wijn en blijf steeds roeren, bij voorkeur met een siliconen garde of houten lepel. Houd het geheel aan de kook.
- Los de maïzena op in een beetje wijn en voeg deze aan de gesmolten kaas toe. Dit weer aan de kook brengen en overgieten in de fonduepan.
- Als het rechaud of brander qua temperatuur geregeld kan worden, zorg dan dat de fondue aan de kook blijft.
Notities
Als de fondue draderig wordt, dan is deze afgekoeld en dient weer verhit te worden. Indien de fondue schift; er komt olie boven drijven, dan is deze te warm geworden. Even laten afkoelen en goed roeren.
Krachtig smakende fondue met veel aroma.
Nutrition
Calorieën: 492kcalKoolhydraten: 8.11gEiwit: 30.59gVet: 28.96g