Kaassaus voor groenten
Zelfgemaakte kaassaus

Kaassaus voor groenten

Heerlijke eigengemaakte kaassaus voor over de groente
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 0 personen

Ingrediënten
  

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gram geraspte oude boerenkaas Boer Schep

Instructies
 

  • Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat deze roux ca. 2-3 minuten op een laag vuur pruttelen. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het mengsel niet kleurt.
  • Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot het mengsel kookt en glad gebonden is.
  • Voeg de kaas toe en laat deze al roerend in de saus smelten. De saus is door de kaas voldoende op smaak.

Geef een reactie