Lasagne bolognese met bechamelsaus

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lasagne

  • 350 gram rundergehakt
  • 500 milliliter gezeefde tomatensaus (passata)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 paprika
  • 1 courgette
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 6 plakken salami
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 250 gram lasagnebladen (gewoon lekker zelf maken!)
  • 100 gram kaas geraspt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bechamelsaus

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 milliliter volle melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm.
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Maak nu de bechamelsaus.  Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt. Breng de bechamelsaus op smaak met peper en zout.
  • Snij de mozzarella in plakken.
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Geef een antwoord