Pasta met venkelworst ragout

Pasta met venkelworst ragout en witte wijnsaus

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Goede scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 500 gram venkelworst (kan evt. ook met andere verse worst)
  • snuf chilivlokjes
  • 150 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter bouillon
  • 150 gram creme fraiche
  • 500 gram mezzi rigatoni
  • pecorino kaas vers geraspt
  • hand basilicumblaadjes
  • 4 theelepels pijnboompitten geroosterd
  • peper en zout
  • kookvocht van de pasta

Instructies
 

  • Zet een grote pan op het vuur en schenk hier de olijfolie in.
  • Fruit de knoflook en ui aan maar zorg dat deze niet bruin worden.
  • Snijd de worsten over de lengte open en haal het vlees uit het velletje. Scheur het venkelgehakt in grove stukken en doe dit bij de knoflook en ui. Zet het vuur nu wat hoger en bak de venkelworst even aan. Schep af en toe om dat niks aan kan bakken en voeg een snufje chilivlokjes toe.
  • Schenk de wijn erbij en laat voor de helft inkoken. Schenk dan de bouillon erbij en voeg de crème fraiche toe. Breng alles rustig aan de kook en laat op zacht vuur voor ongeveer 15 á 20 minuten tot de gewenste dikte inkoken.
  • Ondertussen kook je de pasta, zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af en bewaar een kopje kookvocht om bij de saus te schenken.
  • Schep de pasta door de venkelworst ragout en breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en strooi wat pijnboompitten, basilicum en kaas over de pasta venkelworst ragout.
  • Serveer meteen.

Geef een reactie