Pistache Semifreddo

Semifreddo is een typisch Italiaans nagerecht, het betekent half bevroren ijs. Eigenlijk is het een soort mousse dat je bevriest, voor dit ijs heb je dus ook geen ijsmachine nodig. Haal bij de notenboer ongebrande, gepelde pistachenoten. Dit scheelt je erg veel werk.

Pistache Semifreddo


Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren gesplitst in dooiers en eiwitten
  • 500 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 200 gr pistachenoten ongebrand en gepeld
  • snufje zout

Instructies
 

  • Maal de pistache noten fijn in een keukenmachine. Je ziet meteen de mooie groene kleur naar boven komen.
  • Splits de eieren in 2 aparte kommen.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat je een schone en vetvrije kom gebruikt, anders lukt het niet.
  • Klop in een andere kom het eigeel met het suiker, licht en luchtig.
  • Klop in een derde kom de slagroom stijf.
  • Meng de pistache noten met het eigeel.
  • Voeg de helft van de slagroom toe aan het pistache mengsel en roer het door. Dit heet familie maken.
  • Voeg het pistache mengsel nu bij de rest van de slagroom.
  • Spatel tenslotte de eiwitten voorzichtig door de pistache crème. Zorg ervoor dat je niet alle lucht er uit spatelt.
  • Giet het mengsel in een cakevorm, of in kleine schaaltjes of bekertjes.
  • Laat het ijs minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  • Haal een kwartier voor het serveren de semifreddo uit de vriezer en garneer het met pistache noten.

Geef een reactie