Pommes Duchesse

Pommes Duchesse

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Gang bijgerecht
Keuken Frans
Porties 25 stuks

Equipment

  • spuitzak

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen kruimig
  • 1 eidooier
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree.
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn.
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond (ik gebruikte Wilton 1M) en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).

Notities

Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven. Ze zijn tot een week houdbaar in de koelkast

Geef een reactie