Geertjes Sambal Badjak
Geertjes Sambal Badjak
Geertjes Sambal Badjak

Geertjes Sambal Badjak

Deze sambal badjak komt uit aflevering 2 van het derde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette hutspot maakt op haar manier: met klapstuk en sambal!
0 van 0 votes
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesische

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 3 grote ui echt fijngesnipperd
  • 12 rode peper
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 1 theelepel laospoeder
  • 2 theelepel trassi fijngestampt in de vijzel
  • 3 theelepel palmsuiker
  • 125 ml tamarindesaus
  • 1 stengel sereh
  • 3 schijfjes gember
  • 4 blaadjes djeroek peroet
  • zout

Instructies
 

  • Verhit de olie in een wok en fruit er de ui in op niet al te hoog vuur. De ui mag licht bruinen. Maal intussen de pepers, knoflook, suiker, laos, tamarinde, gemberschijfjes en de trassi in een keukenmachine fijn. Voeg ze aan de uien in de wok toe. Bak ze op hoger vuur mee uit. Voeg dan de citroengras, djeroek peroet en eventueel zout toe.
  • Laat alles op laag vuur stoven tot de sambal dikker wordt en de olie bovenop komt drijven. Als de sambal te droog wordt kunt u er een plensje water bij doen.
  • Doe de sambal in een schone pot. Deze sambal badjak is zeker twee maanden houdbaar onder een laagje olie in de koelkast.

Video

Geef een reactie