Pittige tomatensaus van verse tomaten

Pittige tomatensaus van verse tomaten

Van Harry hadden we weer een mooi doos met verse, zeer rijpe, tomaten gekregen. Aangezien we nog wat pepers over hadden van onze sambal-werkzaamheden zocht ik een recept om deze daarbij te kunnen gebruiken.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Totale tijd 1 uur 10 min
Keuken Italiaans

Uitrusting

  • grote pan met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 2,5 kilo tomaten (zo rijp mogelijk)
  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes tijm vers, of 1 theelepel gedroogd
  • 4 takjes oregano vers, of 1 theelepel gedroogd
  • 4 tenen knoflook
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepel balsamico-azijn
  • 6 takjes basilicum vers, of 2 thelepels gedroogd

Instructies
 

  • Snij de uien grof en fruit deze in een royale pan licht aan in de olijfolie.
  • Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Snij het pepertje in ringen en hak de knoflook grof
  • Voeg dit samen met de tijm, oregano en, balsamico en 2 theelepels zout toe aan het uimengsel in de pan en laat dit minimaal een uur zachtjes stoven.
  • Doe dit stoven zonder deksel zodat een gedeelte van het tomatenvocht verdampt.
  • Neem 4 -6 schone potten met schroefdeksel en zet deze klaar.
  • Pureer de tomatenmassa nu fijn met een staafmixer of de blender. Breng op smaak met nog eventueel wat suiker, zout, en basilicum.
  • Laat nog even goed doorkoken en schud de saus gloeiend heet in de potten. Doe de deksel er gelijk op en laat de pittige tomatensaus afkoelen.

Geef een antwoord