Witte asperges met burrata en dukkah

Voor Maud haar verjaardag komt Frank langs om in alle rust en aandacht dit te kunnen vieren. Aangezien Frank vegetariër is, noopte dit mij om me nog verder te verdiepen in de mogelijkheden met asperges, want dat was een must van Maud en Frank om te eten.

Na wat rondspeuren op het internet kwam ik het onderstaande recept tegen, welke simpel door Monique te maken was, maar zeer smakelijk als eindresultaat!

We hebben dit recept aangevuld met ons recept voor Pommes Duchesse.

Witte asperges met burrata en dukkah

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Bereidingstijd 25 min
Gang hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Uitrusting

  • aspergepan
  • keukenmachine of vijzel
  • staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 kilo witte asperges
  • 1 bol burrata
  • 120 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel crème fraîche (of room)
  • 1/4 bouillonblokje (bijv. groente of paddenstoelen)
  • 30 gram amandelen
  • bosje dragon

Instructies
 

  • Schil de asperges en snijd één à twee centimeter van het kontje af. Zet ze rechtop in een aspergepan en vul die met koud water. De kopjes moeten boven het water uitsteken, dan worden ze het lekkerst. Leg de deksel op de pan.
    Heb je geen aspergepan? Dan kun je de asperges ook gewoon liggend koken in een grote kookpan. Ze worden dan iets zachter, maar minstens zo lekker.
  • Zet het vuur aan en als het water eenmaal kookt, laat je de asperges vijf minuten koken. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog tien tot vijftien minuten staan. Test daarna of ze goed gaar zijn door even met een mesje in het binnenste van de asperge te prikken.
  • Kook de doperwten vijf minuten in een pannetje met water en een stukje van een bouillonblokje. Giet de erwtjes af en pureer ze met de crème fraîche tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de dukkah. Rooster de amandelen even in een droge koekenpan, tot hun aroma’s vrijkomen. Doe ze samen met de blaadjes dragon in een keukenmachine en maal ze tot een fijn mengsel. Geen keukenmachine? Een vijzel werkt ook.
  • Nu ga je het bordje opmaken. Trek met de achterkant van een lepel een schuine baan van de doperwtenpuree over het bordje. Leg daar drie witte asperges (of meer…) op. Daarop gaat de burrata, waarvan je de zijkant bestrooit met de dukkah. Maak eventueel af met nog wat extra dragon.

Notities

Dukkah is een mengsel van noten, kruiden en specerijen, waarmee je een gerecht een lekkere crunch geeft. Wij kozen voor amandel en dragon, omdat die smaken heel mooi bij de asperges passen.

Geef een antwoord