Van GemeenteOplossingen had ik een extra waardering gehad in de vorm van 2 erg mooie flessen Riesling. Deze waren van een dusdanige kwaliteit dat ze een mooie maaltijd verdienen om volledig tot hun recht te komen.

Maud wilde ook graag haar deel in de festiviteiten en opteerde voor kippenpoot. Gelukkig hadden we nog een set fijne bouten van de poelier liggen en met behulp van ons kookboek ‘Wijn in de keuken’, van Janny de Moor (helaas uitverkocht) vonden we een mooi recept: Elzasser Coq au vin.

Voor door de wijn hebben we de Riesling André Stuber van de Gall & Gall aangeschaft; voor bij het eten hebben we de Domaine Bott Geyl Riesling Mandelberg 2009 gekozen.

Voor het eten hebben we beide wijnen naast elkaar gekeurd; ook Maud heeft hier een dappere poging gedaan. Het verschil is erg duidelijk. De wijn van André Stuber is vlak, dun en wat zurig; de wijn van Bott Geyl daarentegen is vol mooie honingtonen, vol van smaak en fijne zuren. Tja de discussie over dat een goedkope wijn net zo goed is als een dure is wederom vol glans gewonnen door de duurdere. De vraag blijft natuurlijk altijd in hoeverre een bepaalde hoeveelheid extra smaak de meerprijs waard is en wanneer je voor het merk gaat betalen.

Voor de mensen die zich wellicht bezorgd maken: Maud drinkt natuurlijk geen wijn. Ze heeft een heerlijke natuurlijke appelsap, gekocht via de Gezonde Apotheker in Veendam.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/116065186177417305526/albumid/5843303845218458737?alt=rss&hl=en_US&kind=photo”]

Geef een reactie