Duiken in Nederland?

Enthousiast geworden in Thailand voor het duiken wilden Monique en ik toch het eens gaan proberen in het Nederlandse water. Wat is dan een betere startplek dan het internet om je eens te oriënteren wat er in de omgeving mogelijk is.

Als eerste kwam natuurlijk de duikwinkel om de hoek in aanmerking: Watersportbedrijf Vertrouwen. De eigenaar hiervan is ook de oprichter van V.G. Diving. Helaas bieden zij alleen NOB-opleidingen aan. Aangezien we reeds begonnen waren met PADI, en deze ook wereldwijd bekend is, viel deze duikschool af. Een andere duikschool in de buurt is Kontiki Diving. De site ziet er goed uit en het is mooi in de buurt. Om niet blind te staren op één instelling ook wat verder gezocht. Een collega op mijn werk wist dat er in Groningen een goed bekend staande school gevestigd was: De Tuimelaar. Via Google kwamen we er achter dat deze school afgelopen jaar de beste van Europa was binnen het PADI-concept. Dit vroeg natuurlijk om nadere inspectie.

In Groningen bleek dat men naast school ook een winkel voerde, waar we verwelkomt werden door Sander en Bas. Beide heren vertelden honderduit over de mogelijkheden bij hen en gaven ons een warm huiskamergevoel. Na ruim één uur verlieten we de zaak met een stapel folders en een geboekte kennismakingsduik in het Nederlandse water: 9 augustus a.s. zouden we het koude vieze Nederlandse water betreden.

Geef een antwoord