TT-Run, Assen

En toen was het dan zover, 4 april 2010, de dag van mijn eerste ‘echte’ run.

Op de een of andere manier voelde ik dezelfde spanning als bij een belangrijke softbalwedstrijd, toch een beetje zenuwachtig (hoe zal het gaan, hoe zal alles lopen).

Om 1/2 1 komt Angélique voorrijden en na een knuffel en kus van Maud (en Henk) gaan we dan op pad. We hebben gisteravond al besloten dat Maud gewoon thuis blijft. Het komt namelijk met bakken uit de hemel zetten en op zo’n circuit is er voor kinderen dan niet echt iets te doen.


Gelukkig klaart het weer wat op en als we de auto parkeren op het veld bij de baan (dichterbij dan de meeste mensen bij de TT zullen staan) is er al wat licht aan de horizon. We zijn (veel te) vroeg, maar hebben daardoor ook alle tijd om alles in ons op te nemen. Eerst maar het startnummer ophalen, 1312 voor mij en 1313 voor Angélique. Naast het afhaalpunt staat een trailer met kluisjes, hier leggen we onze waardevolle spullen in (autosleutels, mobiel, portemonnee). Dat is snel gedaan en goed geregeld in ieder geval.

In de kantine van de TT-baan een plekje gezocht en ons strijdplan voor de dag eens even doorgenomen. Al na 10 minuten wordt ik rusteloos en wil aan de wandel, dus we gaan ons omkleden. Er zouden hiervoor tenten zijn, maar uiteindelijk komen we in een veredelde partytent (3×3 meter, met aan 3 kanten een zeil) terecht. Les 1 van vandaag is dan ook snel geleerd: kleed je thuis alvast om en laat alles in de auto. We besluiten dan ook om eerst de boel maar naar de auto terug te brengen (ach… tijd zat), op weg naar de auto komt er een drom mensen ons tegemoet. (Te) Vroeg aanwezig zijn heeft dus ook zijn voordelen, bij terugkomst op het circuit staat er een flinke rij bij de startnummers-balie.

We besluiten om onze blaas maar eens te gaan legen en dan de start-grid op te zoeken. De pits blijkt een ideale warm-up plek en na een rustige loop naar het einde van de pits-straat en weer terug banen we ons een weg naar de grid. Het zonnetje probeert zelfs door de wolken heen te breken. Wat een bijzonder gevoel om tussen al deze mensen door te lopen (tja… we gaan wel voor een plekje redelijk vooraan natuurlijk). Na een minuut of 5 wachten begint ineens iedereen terug te tellen vanaf 10… zou het zover zijn? Ja hoor, bij nul springen de lichten op groen en begint er wat te bewegen.

Bij het passeren van de start/finish de Garmin gestart (hardloophorloge voor het bijhouden van de nodige gegevens onderweg om later weer terug te kijken) en met de stroom meegelopen. Voor we het wisten was de eerste kilometer voorbij, maar ik liep nog niet echt lekker. Ik had steeds het gevoel op de hakken van mijn voorgangers te lopen. Na een kort overleg met Angélique ben ik op mijn eigen tempo vertrokken (hadden we ook afgesproken, maar wel zo netjes om even te melden nietwaar). Dat dit een stuk hoger lag dan in de voorgaande weken wist ik pas toen ik na 2 km besloot om eens op mijn snelheid te letten. Slik, 11.3 km/uur (normaliter is mijn gemiddelde rond de 10) en het liep nog steeds lekker, eens kijken hoelang ik dit vol kan houden…

Lopen in zo’n grote groep heeft op mij hetzelfde effect als rijden op de snelweg. Zit er iemand voor me, dan moet ik die inhalen.. en dan is er altijd weer een volgend doel in zicht. Het verschil met de auto is natuurlijk wel dat je nu zelf de snelheid moet maken en niet alleen een pedaaltje in moet trappen. Toch liep het redelijk makkelijk en ik bleef maar mensen inhalen, zonder op de tijd of snelheid te letten. (Ik had ondertussen besloten om alleen naar mijn lichaam te luisteren). Voor ik het wist was de hoofdtribune alweer in zicht, het 4km bord gepasseerd en in de verte hoorde ik een doorkomst-tijd van 22 minuut nog wat. Ineens bedacht ik dat mijn doel van 25 minuten wel eens makkelijk gehaald zou kunnen worden. Met nog minder dan 400 meter voor de boeg ben ik gaan versnellen, dat meisje met die witte pet… die wil ik nog voorblijven (en dat is gelukt!). Met op mijn horloge 24:11 ging ik over de finish… het was gelukt! Ook Angélique bleef binnen het half uur, ondanks haar minimale voorbereiding een hele goede prestatie.

Ok, 1 down, many more to go! Volgende run: 6-6-10, de Ladies Run Groningen. Start 13.00 Grote Markt.

Geef een antwoord