Dit ben ik

Ik ben Monique Helena Maria Odijk, geboren in 1975 in Leidschendam. Dochter van Louis Odijk en Imelda Odijk-van der Tas. Mijn wieg stond in Zoetermeer, waar in 1977 ook mijn zus (je) Angélique is geboren. In 1980 zijn we verhuisd naar Veendam i.v.m. de verplaatsing van het werk van mijn vader bij de PTT naar Groningen. Hier kwam in 1981 mijn broer(tje) Frank ter wereld.

Opleiding & Werk

Na mijn lagere schooltijd op de Mgr. Bekkersschool en het voortgezet onderwijs op de Winkler Prins (HAVO), ben ik naar PABO de Eekhorst in Assen gegaan en heb daar in mijn 3de jaar Henk leren kennen (die achteraf nog geen 500 meter van ons vandaan woonde).

Na het behalen van mijn diploma in 1996 kon ik vrij snel aan het werk op de Jan Thiesschool in Rolde, we woonden toen net een jaar samen in Assen. Daar heb ik ruim 4 jaar gewerkt als leerkracht van groep 1 en groep 4. Daar was, naast het lesgeven, ook al veel bezig met de ICT.

n 2001 kwam voor mij de kans om op een, nog op te richten, Asielzoekers School te gaan werken. Deze hebben we toen de Kameleon genoemd. Ik had leerlingen in de groep die qua leeftijd in groep 3, 4, 5 zaten. In de praktijk was het voornamelijk groep 3 en 4 leerstof die aangeboden werd, naast het leren van de Nederlandse taal. Hier heb ik heel veel positieve ervaringen opgedaan m.b.t. vluchtelingen en veel geleerd over de wijze waarop mensen uit andere delen van de wereld leven en geloven.

In 2005 werd de school helaas opgeheven en kwam er voor mij een plaats vrij op o.d.b.s. de Zuid-Wester, de school waar ik nu nog steeds werk. Ik ben begonnen in groep 5/6, maar na de geboorte van Maud in groep 1/2 terecht gekomen. De afgelopen 4 jaar werk ik met de leerlingen van groep 3/4. Daarnaast ben ik sinds 2012 de Dalton-coördinator van de school. ICT heb ik sinds ik op de PABO de bijscholing PRINT heb gedaan steeds in mijn portfolio gehad.

Sporten & Muziek

Sport, muziek en hobby’s waren in mijn jeugd hele normale zaken, mijn ouders deden aan sport en in de woonkamer stond een orgel.

Zodra het kon ging ik op zwemles, gevolgd door gym bij SSS (hier weet ik niet veel meer van). Ik heb een aantal jaar badminton gespeeld bij Meteoor en ben een paar keer op uitwisseling geweest naar Wilhelmshaven (met de WP). In 1990 was ik wel klaar met badminton en zocht een andere sportieve uitdaging, dat werd honkbal bij The Blokes, hier speelde ook een vriendin en op school vond ik softbal altijd wel leuk. Aan het eind van het seizoen gingen we samen over naar de dames om te gaan softballen. Vanaf dat moment speelde honk- en softbal een grote rol in mijn leven. Als speelster heb ik gespeeld bij The Blokes, Caribe, Pioneers en de Drachten Diamonds, daarnaast heb ik een aantal opleidingen gevolgd om trainer/coach te worden. Na de geboorte van Maud ben ik gestopt als actieve speelster en ben ik TC2-opleider bij de Bond geworden. Daarnaast heb ik een aantal jaren als trainer bij de Future Stars Noord ‘gewerkt’, met als hoogtepunt het winnen van de Senior League Nederland en aansluitend deelnemen aan het EMEA-toernooi in Novarra, Italië. Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar terug op het oude honk, sinds 2012 werk ik daar met de jeugd. De eerste jaren als t/c van de pupillen, maar nu alweer 2 jaar met de allerjongsten: BeeBall. Daarnaast werk ik alweer een aantal jaar samen met de stichting Softbal Dino, met als doel een softbal-jeugdteam op te richten: Meiden van het Noorden.

Van (ongeveer) mijn 10de tot mijn 15de ben ik scout geweest bij de kabouters van de Hedwig Groep en de padvinsters van het Flora-Fauna Vendel in Veendam, nog op de oude locatie aan de parallelweg. Hiermee ben ik een aantal jaren naar het NPK (Noordelijk Pinkster Kamp) geweest, toen nog in Anloo. Toen het tijd was om door te stromen naar de Sherpa’s ben ik gestopt, iets waar ik achteraf spijt van heb.

De muzikale weg was ook al vroeg ingeslagen en na het behalen van mijn AMV-diploma’s (ja, ook blokfluit) van Juf Doornbosch ging ik naar meneer Elevelt voor Orgel en later ook Keyboard les. Na 5 jaar en 2 diploma’s vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb me aangesloten bij de Winkler Prins Harmonie. Hier heb ik het HarFa A, B en C diploma gehaald voor Hoorn. Op de Pabo heb ik later nog gitaar leren spelen.

Na mijn communie ben ik gaan zingen in het jeugdkoor, toen nog bij meneer Hulst en later vanzelf doorgestroomd naar het jongerenkoor (nu Rokkov). Hier ging ik het combo in om zowel bij het jeugd- als het jongerenkoor keyboard te spelen. Ik heb in de klas nog steeds profijt van mijn muzikale opvoeding.

Moeder

In 2009 werden Henk en ik papa en mama: Mathilda Francine Kruse (roepnaam Maud), werd geboren op 3 mei.