Sinds 22 juli 2012 hebben wij een nieuwe sport gevonden: geocaching. Voor de vakantie dat jaar naar Oostenrijk hebben we een GPS aangeschaft om onze wandelingen bij te kunnen houden. Tijdens het zoeken naar mogelijkheden op het internet kwamen we de activiteit Geocaching tegen. Na wat verdiept te hebben in deze materie hebben we onze eerste cachejacht gedaan in het Kabouterbos te Zuidlaren en sindsdien zijn we er verknocht aan geraakt; inclusief Maud die het schatzoeken noemt. Onze eerste gevonden en gelogde cache is: Dennenoord Kabouterbos, de gatengraver.

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z’n Engels ‘cache hunt’, is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.

Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Op onze website staan verhalen en foto’s van onze caches. Let erop dat hier ook spoilers bij kunnen zitten. Bezoek en lezen van deze cacheverhalen en foto’s zijn op eigen risico.