Aardappelkroketjes

Het zelf maken van aardappelkroketjes is niet moeilijk, het kost alleen iets meer tijd. Nadat je een mooi aardappelpuree hebt gemaakt rol je er kroketjes van. Je paneert ze en voor je het weet zijn de huisgemaakte aardappelkroketjes klaar. En ja, natuurlijk zijn de zelfgemaakte kroketjes veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Aardappelkroketjes


Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Vlaams
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram aardappel
  • 40 gram boter
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • peper
  • zout
  • paneermeel

Instructies
 

  • Schil de aardappel en snijd eventueel in stukken. Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
  • Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken). Voeg de melk, het ei en de boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over een groot bord of schaal. Dek dit af met huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Verdeel hierna paneermeel over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
  • Rol mooie aardappelkroketjes van de afgekoelde aardappelpuree. Haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het kroketje ontstaat.
  • Bak de aardappelkroketjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 ºC

Notities

Tip: zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je ook invriezen.

Geef een reactie