Gestoofde venkel

‘De techniek om groenten in olijfolie te bakken en met toevoeging van water gaar te stoven is typisch Italiaans. De vezelige venkelknol is heel geschikt om te stoven: de zoete delicate smaak komt goed naar boven zodra het water en de olijfolie geabsorbeerd zijn.’

– Rose Gray & Ruth Rogers –

Gestoofde venkel


Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 knollen venkel groot
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 tenen knoflook

Instructies
 

  • Verwijder de bovenkant en de harde buitenste bladeren van de venkel. Snijd de knollen in de lengte in 4 of 8 stukken, afhankelijk van het formaat van de knollen.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de venkel en knoflook toe en roerbak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Breng de venkel op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager zodra de venkel begint te verkleuren en verwarm hem dan nog ca. 15 minuten.
  • Voeg zo veel water toe dat de venkel net onderstaat en stoof hem op laag vuur tot een vork er gemakkelijk doorheen gaat en het water helemaal geabsorbeerd is. Tegen de tijd dat de venkel klaar is - ca. 25 minuten - moet hij lichtbruin van kleur zijn.

Geef een reactie