Home made ketchup

Home made ketchup

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang saus
Porties 4 potten
Calorieën 138 kcal

Equipment

  • steriele potten

Ingrediënten
  

  • 2,5 kilo tomaten (zo rijp mogelijk)
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien fijngehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 milliliter azijn
  • 75 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 theelepels gember geraspt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 kruidnagel
  • peper vers gemalen

Instructies
 

  • Was de tomaten en snijd ze in stukken. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken, verwijder de zaadjes.
  • Doe de tomaat, paprika, ui en knoflook met een scheutje water in een pan en laat alles ongeveer een uur op een zacht vuurtje sudderen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg als dat nodig is een beetje water toe.
  • Pureer de saus van het vuur af met een staafmixer glad.
  • Zet hem terug op het vuur en voeg de azijn, suiker en alle specerijen toe.
  • Laat de saus nog eens anderhalf uur zachtjes sudderen, of totdat hij voldoende is ingedikt. Zo nodig nog wat peper of zout toevoegen.
  • Giet de hete saus in steriele potten. Sluit ze af met een passende deksel en draai ze op de kop tot ze zijn afgekoeld

Notities

De ketchup blijft zo wel een jaar goed. Een geopende pot moet u wél in de koelkast bewaren

Nutrition

Serving: 250gramCalorieën: 138kcal

Geef een reactie