In de Hellofresh-box troffen we deze week een recept aan voor het gerecht “Mini-pitabroodjes met tonijnsalade“. Aangezien we voldoende ingrediënten nog op voorraad hadden hebben we een dubbele portie gemaakt.
Het originele recept was een maaltijd, maar de salade was bijzonder smakelijk als snack op een stokbroodje of toastje.
Oosterse tonijnsalade
Een tonijnsalade met de oosterse smaken van limoen, rode peper en kokosrasp. Een combinatie die verrassend lekker is!
Recept afdrukkenIngrediënten
- 1 rode peper
- 4 blik tonijn
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 200 gram zure room
- 25 gram kokosrasp
- 2 theelepel mosterd
- 2 eetlepel olijfolie extra vierge
Instructies
- Snipper de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Bewaar apart. Laat de tonijn uitlekken.
- Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, limoenrasp per persoon, limoensap per persoon en de rode ui. Meng vervolgens met de zure room, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.