Geroosterde paprikasoep
Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Deze geroosterde paprikasoep is supergezond. Er zit alleen paprika, tomaat, kruiden en wat bouillon in. Voor wat extra pit kan je een rode peper aan de soep toevoegen. Hierdoor krijgt de paprika soep een lekkere bite. Om het geheel nog wat romiger te maken, voeg  je een lepel crème fraiche toe aan de soep. Eet de paprika soep met wat vers stokbrood erbij.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Totale tijd 1 uur
Gang soep
Keuken Frans

Ingrediënten
  

  • 2 tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0,75 liter kippenbouillon
  • handje peterselie vers
  • 4-6 eetlepel Crème fraîche
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Paprika’s ontvellen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.
  • Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Soep bereiden

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn. Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken.
  • Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
  • Voeg de tomaten en paprika’s bij de uien. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.

Geef een reactie