Hutspot met klapstuk
Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk

Het hoofdgerecht hutspot met klapstuk komt uit aflevering 2 van seizoen 3 van Koken met Van Boven, waarin Yvette hutspot maakt op haar manier: met klapstuk en sambal!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken

Ingrediënten
  

Voor de boemboe

  • 2 ui gesnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 2 theelepel djinten
  • 2 theelepel ketoembar
  • 0,5 theelepel trassi
  • 0,5 theelepel koenjit
  • 1 duim gember geschild en in schijfjes
  • 4 kemiri noten geroosterd
  • water
  • sojaolie

Voor de stoof

  • 3 eetlepel sojaolie
  • 1 kilo klapstuk
  • 2 eetlepel Geertjes sambal badjak
  • 500 ml. runderbouillon
  • zout
  • 2 blaadjes salem
  • 4-5 blaadjes djeroek peroet
  • 1-2 stengels sereh
  • 400 mililiter kokosmelk

Voor de hutspot

  • 1,5 kilo aardappel geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 1 kilo wortel schoon en klein gehakt
  • 750 gram ui gesnipperd
  • Sojaolie
  • 2 eetlepel Geertjes sambal badjak
  • 125 mililiter melk
  • bawang goreng

Instructies
 

Klapstuk

  • Maal de boemboe in de blender of keukenmachine tot pulp. Fruit hem dan in wat olie in een zware pan met dikke bodem aan. Wrijf het vlees in met de sambal en doe het bij de uitgebakken boemboe in de pan. Bak het vlees rondom bruin. Giet eerst bouillon erop, draai de gekneusde sereh in een losse knoop en voeg ze samen met de blaadjes salam en djeroek peroet aan de pan toe en breng de stoof zachtjes aan de kook. Giet de kokosmelk erop. Het vlees moet nu net onderstaan. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur zeker 3 uur stoven.

Hutspot

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui hierin tot ze mooi glazig zien. Voeg de worteltjes toe en bak alles op laag vuur in ongeveer 20 min beetgaar. Roer er (naar smaak) 2 eetlepels sambal door.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Schenk zoveel hete melk erbij tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de gebakken uien & wortels erdoor en dien op met klapstuk, sambal en eventueel gebakken uitjes.

Video

Geef een reactie