Slabakjes met garnalencocktail

Voor de eerste kerstdag 2016 stond een mooi uitgebreid menu op de planning. Voor het voorgerecht hebben we gezocht op het internet naar iets met garnalen, maar dan net weer anders. Zoals vaker kwamen we ook nu weer uit bij ons favoriete blog: Francesca Kookt.

Dit mooie gerecht heeft Maud geheel zelfstandig bereid en uitgeserveerd.

Slabakjes met garnalencocktail


Dit recept is nog niet beoordeeld.
Recept afdrukken
Gang voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • snufje paprikapoeder
  • 25 mililiter arachideolie
  • 25 mililiter olijfolie
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 baby gem knapperige hart
  • 100 gram tijm gedroogd
  • 4 blaadjes baby gem
  • kleine blokjes tomaat
  • schijfjes citroen

Instructies
 

  • Meng de eidooier, witte wijnazijn, mosterd, paprikapoeder, arachideolie, olijfolie en 1el ketchup in de keukenmachine of met een handmixer in een kom totdat je een romige, zachtroze saus krijgt. Proef en voeg eventueel naar smaak nog meer ketchup toe. Maar let op, de ketchup mag niet overheersen.
  • Hak het hart van de baby gem fijn en meng dit in een kom met de cocktailgarnalen, tijm en cocktailsaus.
  • Leg de baby gem slablaadjes op een grote schaal en vul deze met de garnalencocktail. Als je nog wat over hebt, vul je nog wat extra slablaadjes. Daar heb je er toch nog genoeg van liggen. Strooi er wat blokjes tomaat (kidsproof) of rode peper over en garneer met de schijfjes citroen.

Geef een reactie