Thailand 2008 | dag 19 – Duiken is leuk, jammer van de golven en Engelsen

De laatste dag (als het goed is) van onze duikcursus. Hopelijk zijn we nu ook lid van de wereldgemeenschap van mensen die hebben mogen duiken in het tropische water en daar hun diploma mee hebben gehaald!


Vanmorgen 2 duiken gemaakt in heel wat woestere zee dan gisteren. Omdat wij steeds vrij vroeg in het water lagen en Nick en vooral Ollie steeds het een of andere nog moesten, hadden de golven wat vat op onze magen. De eerste skills moesten we op 5 meter doen (controlled emergency ascent), maar ook dat kostte bij de jongens veel tijd. Zoveel dat Henk uiteindelijk zeeziek werd en besloot om niet mee te gaan op de 3de duik. Monique, ook wat licht in het hoofd, ging wel mee en eenmaal onder water verdween de deining en het misselijke gevoel.

Tussen beide duiken kreeg Henk wat ORS van Theresa, hier knapte hij flink van op en kon gewoon de 2de duik met ons meegaan. Ook nu hebben we weer heel wat gezien: yellow box-fish, barracuda, Titan Triggerfish, morene en nog veel meer. Terug bij de duikshop hebben we onze eerste duiken in het logboek geschreven en de formulieren gekregen die we op moeten sturen voor het duik-pasje.

De rest van de dag nemen we onze rust (terwijl ik dit typ is mijn hoofd nog steeds op zee… (m)) en morgen middag gaan we met Theresa nog een keer duiken om Henk zijn laatste Skills te demonstreren, zodat ook hij zijn duikbrevet kan krijgen.

Geef een reactie