Emmentaler, Gruyère & Villa Nella kaasfondue
Recept afdrukkenIngrediënten
- 300 gr Zwitserse Emmentaler
- 300 gr Zwitserse Gruyère
- 200 gr Villa Nella
- 1 teen knoflook
- 4,5 dl droge witte wijn
- 1 tl citroensap
- 1 à 2 borrelglas kirschwasser
- 4 tl maïzena afgestreken
- zwarte peper vers gemalen
- stokbrood
Instructies
- Wrijf de fonduepan in met een half teentje knoflook.
- Rasp de kaas in de pan en warm deze voorzichtig samen met de wijn en het citroensap tot de kaas gesmolten is. Roer steeds zachtjes zodat de kaas niet gaat klonteren.
- Roer de in het kirschwasser opgeloste maïzena erdoor en breng de fondue even aan de kook.
- Breng de fondue op smaak met vers gemalen zwarte peper en snijd het brood in blokjes. Zet de kaasfondue op een rechaud.
Notities
Prik de stukjes brood op een vork en trek deze door de gesmolten kaas. Roer de fondue af en toe om zodat de fondue niet aan de pan gaat kleven.