Rond een uur of 10 vertrokken Maud en Henk met een goed gevulde Skoda richting Calais. Vanuit deze historische locatie zou de overtocht aanvaard worden richting het mystieke Engeland.

De reis verliep voorspoedig. Op wat vertraging na in Zuid-Nederland; maar rond Breda werd al snel het gevecht om België gewonnen. Nou ja gewonnen. Je diende dan wel de gebaande paden, ook wel snelwegen genaamd te overleven. Soms waren ze van optimale kwaliteit, soms waren ze vergelijkbaar met een Romaanse keienweg uit het jaar 0. Als je dat allemaal al een beetje overleefd had, dan hadden ze en zebrapad midden op de snelweg bedacht… Rare jongens die Belgen.

Na een uur of 6 hadden we de locatie van ons hotel bereikt en leek het ons handig om eerst even de marsroute naar Engeland te verkennen. Dit leek op zijn Engels ‘A piece of cake’. Bij terugkomst bij het hotel heeft Maud ons ingecheckt en werd de poort voor de koets voor ons geopend.

Na het kennismaken met onze nachtelijke verblijfplaats hebben we het plaatselijke marktplein verkend en daar ons voorzien van een frisse versnapering. Gelukkig brachten de weergoden ons ook wat verkoeling middels wat zeewind en bijhorende spetters.

Om het Franse avontuur luister bij te zetten en zeker niet geïnspireerd door diverse mensen die met één baguette liepen alsmede de dezelfde mensen die één smakelijke hap namen van den eerder benoemde baguette heeft Maud in haar opper Frans bij de lokale baguette-dealer ons eigen exemplaar aangeschaft.

Even verder troffen we een redelijke supermarkt aan, alwaar we ons voorzien hebben van Franse kaas, wijn alsmede… chips… De jeugd dient men ten vriend te houden.

Deze smakelijke etenswaren werden naar het hotel gebracht voor later gebruik, want er was een afspraak gemaakt met het restaurant ‘Histoire Ancienne’ voor een smakelijk diner. De kaart en de recensies waren veelbelovend.

Na binnenkomst werden we naar onze tafel geleid en konden we de bestelling doorgeven. Beiden namen we een voor, hoofd en ja toe maar een nagerecht. Hoewel de Franse Gastronomie wereldwijd bekend staat om haar hoogstaande kwaliteit konden de dames en heren van de bediening dit helaas niet bijbenen. Het voorgerecht werd zonder vragen bij een een ieder neergezet, waardoor deze verwisseld waren. Kleine moeite om de zelf natuurlijk in de juiste volgorde te plaatsen. Voor het hoofdgerecht was mij gevraagd of in het stukje vlees medum of wel done wilde hebben. Medium is altijd mijn voorkeur, dus hier ook. Helaas was het resultaat van dusdanige proporties dat Maud het wilde confisqueren om te dienen als een sub om de overtocht naar Engeland te maken. Helaas ontbrak het mij aan de moet om deze vrij arrogante bediening, welke alleen naar überFrans wensten te luisteren tot de orde te roepen.

De kwaliteit en de presentatie waren over het algemeen ruim voldoende; de bediening haalde helaas het geheel behoorlijk naar beneden.

Voor al onze verblijfplaatsen en restaurants hebben we waar mogelijk een recensie achterlaten. Voor dit restaurant hebben we feedback ontvangen.

Onze feedback was voornamelijk op de kwaliteit van de bediening. Hun antwoord was: “Bonsoir Monsieur Kruse, Je viens de prendre connaissance de votre de votre avis et vous en remercie. Je suis sincèrement navrée des problèmes que vous avez rencontrés et vous présente toutes nos excuses. Les faits que vous relatez ne sont bien sûr pas acceptables, sachez que nous prenons bien en considération l’ensemble de vos remarques et travaillons avec toute notre équipe pour y remédier. Bien cordialement, Claire Comte.”

In gewoon Nederlands: “Goedenavond meneer Kruse, ik heb zojuist uw mening gelezen en bedankt daarvoor. Het spijt me oprecht voor de problemen die u heeft ondervonden en bied onze excuses aan. De feiten die u vertelt zijn natuurlijk niet acceptabel, weet dat we al uw opmerkingen in overweging nemen en met ons hele team werken om ze te verhelpen. Met vriendelijke groet, Claire Comte”

Zoals al bleek uit ons bezoek: de potentie is er zeker; nu de bediening nog…

In het hotel aangekomen hebben Maud en ik ons nog vergrepen aan een klein kaasplateau voordat we ons te rusten gingen leggen.

Geef een reactie